OVER MIJZELF

Achtergrond

Ik ben geboren in een groot gezin met een bewogen familie-geschiedenis.

Al op jonge leeftijd besefte ik, dat elk mens uniek is en zijn eigen specifieke kwaliteiten, kracht en kwetsbaarheid meebrengt in dit leven.

Tijdens mijn studie Psychologie maakte ik een aantal ingrijpende ervaringen door, die mij leerde dat lichaam en geest niet te scheiden zijn en dat bewuste aandacht voor beiden van wezenlijk belang is voor een gebalanceerd leven.

Dit leidde ertoe dat ik mij ging verdiepen in Integratieve Bewegingstherapie en andere lichaamsgerichte methoden om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. 

 

1987-2000

Na mijn afstuderen in 1987 werkte ik 2 jaar in de Vrouwenhulpverlening en was mede-oprichtster van vrouwen- boekwinkel Trix en van stichting Vrouwen tegen Seksueel Geweld in Den Haag.

Van 1990 tot 1992 gaf ik lessen Relatievorming & Seksualiteit op een middelbare school en werkte als therapeutisch begeleidster op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen van 12-19 jaar. 

Vanaf 1992 heb ik 10 jaar lang ouders begeleid bij de opvoeding van hun kind(eren) middels ouder-, relatie- en gezins- gesprekken en in die jaren werd ik zelf moeder van 2 prachtige zonen.

2000 tot heden

In januari 2000 heb ik de Psychologische Adviespraktijk Buitenhek-van Schooten opgericht voor psychologische begeleiding van individuen, (echt-)paren en groepen.

Van 2008 tot 2016 was ik daarnaast tevens werkzaam als co-trainer in het Genesis Leadership Development Program (GLDP) voor senior leaders.  

Sinds september 2016 ben ik naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk als EMDR-docent/trainer verbonden aan het ACT-EMDR-Centrum Nederland (www.act-emdrcentrum.nl)

Werkwijze

Ik maak gebruik van vele verschillende werkwijzen, die ik mij in de loop der jaren eigen heb gemaakt.

Na mijn universitaire opleiding Psychologie heb ik verschillende opleidingen, trainingen, cursussen en workshops gevolgd op het gebied van Gestalttherapie, Gezins- en Systeemtherapie, Familie-opstellingen, Lichaamswerk (o.a. Bio-energetica, Martial Arts, 5-Rhythms, Movement Medicine, Biodanza, Pilates, Yoga, Bewegingsmeditaties), Energetische Psychotherapie en EMDR. 

Daarnaast houd ik mij sinds de jaren 80 bezig met verschillende vormen van westerse en oosterse meditatie (waaronder de 4-windrichtingen meditatie en Mantrazang), sjamanisme en rituelen ter bevordering van transformatieprocessen.

Voortdurende persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn een wezenlijk onderdeel van zowel mijn privé- als werk-leven. 

 

Vrije tijd

Mijn favoriete bezigheden om mijn levenslust te voeden zijn lezen, verschillende vormen van creatieve expressie en in de natuur zijn.

In 2007 heb ik een nederlandse gedichtenbundel uitgebracht met eigen illustraties 'Ik hou van mij, ik hou van jou'  en in 2010 een engelse gedichtenbundel 'Enjoy' (www.boekenbent.com). 

In 2013 hebben mijn man Jan Buitenhek en ik in eigen beheer een eerste engelstalige CD uitgebracht met songs over bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling 'Songs of Awareness'.